Receptbeskrivning

Rostad auberginegryta

Ingredienser för
400 g aubergine
1 st röd paprika
1 st grön paprika
2 st tomater
1 msk fänkålsfrö
1 tsk koriander
1.5 tsk chilipeppar
2 tsk senapsfrö
1.5 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 st gul lök
2 st vitlök
2 msk tomatpuré
2.5 dl kokosmjölk
olja
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Dela auberginen på längden. skär varje halva i ca 3cm tjocka skivor. lägg ut på en plåt, strö över salt, låt stå ca 15 minuter. skär paprikorna och tomaterna i grova bitar. stöt fänkålsfröna i en mortel. torka av auberginen med papper. blanda med paprikor och hälften av tomater tillsammans med fänkålsfröna,koriander, chilipeppar, senapsfrö, spiskummin och gurkmeja och 1dl olja. låt stå ca 20 minuter. ugn 250 grader. halvera och skiva lök och vitlök. fräs lök, vitlök och resten av tomaterna i en wok i 1msk olja ca 5 minuter. tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 2 minuter. tillsätt matyoghurten.rör om och ta från värmen. mixa slät med stavmixer. sprid ut de marinerade grönsakerna i en ugnssäker form. häll på 1dl vatten. tillaga mitt i ugnen ca20 minuter, rör om efter halva tiden. blanda ner grönsakerna i den mixade såsen. låt koka ca 15 minuter, rör då och då. krydda med salt. servera med raita,ris och naanbröd.

Visningar: 713
Inlagt 2014-03-21 15:44:49