Receptbeskrivning

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs (recept ifrån coop)

Ingredienser för
400 g blomkål
0.5 st gul lök finhackad
1 st citrongräs finhackat
1 tsk olivolja
1 msk fiskfond
2 dl matlagningsgrädde
250 g torsk (gärna torskrygg)
0.5 tsk salt
0.5 kruka basilika färsk, hackad
1 msk olivolja


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.

Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.

Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).

Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

Visningar: 463
Inlagt 2014-03-21 16:59:50