Receptbeskrivning

Glutenfria piroger med köttfärsröra

Ingredienser för
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella 1%
1 tsk salt
7 dl fin glutenfri mjölmix, ca
0.5 st gul lök
1 msk raps eller olivolja
150 g färska eller 1 dl förvällda champinjoner
350 g blandfärs
1 msk fransk senap
0.5 tsk salt
peppar
mjölk eller olja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. DegSmula ner jästen i en bunke.
2. Häll i vatten, olja och fiberHusk och rör om tills jästen löser sig.
3. Låt svälla 10 minuter.
4. Blanda i Kesella, salt och det mesta av mjölmixen.
5. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin.
6. Låt jäsa ca 30 minuter.
7. KöttfärsröraSkala och hacka löken till köttfärsröran.
8. Värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk.
9. Blanda i svamp och färs.
10. Fräs tills färsen blir grynig.
11. Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5–10 minuter.
12. Späd med lite vatten om röran blir torr.
13. Smaka av.
14. PirogerSätt ugnen på 250 grader.
15. Ta upp degen på glutenfritt mjölat bakbord och knåda den ordentligt.
16. Dela degen i 10–12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter.
17. Fördela fyllningen på dem.
18. Vik ihop och nyp kanterna mot varandra.
19. Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper.
20. Pensla med mjölk eller olja. Eller ett uppvispat ägg, om du tål det.
21. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.

Visningar: 963
Inlagt 2014-03-22 14:46:07