Receptbeskrivning

Kalvfilé med ramslökssås

Ingredienser för
4 st kalvinnerfilé a ca 170gr
1 st hackad schalottenlök
1 dl kalvfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g ramslök
100 g lättkokta sockerärtor
100 g lättkokt haricotsverts
16 st lättkokta minimorötter
1 ärtskott


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stek köttet gyllenbrunt i smör, det ska vara rosa i mitten.
2. Ta upp köttet och låt det vila.
3. Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
4. Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
5. Smaka av såsen med alt och peppar.
6. Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.

Visningar: 624
Inlagt 2012-03-11 21:37:13