Receptbeskrivning
Kalvfilé med ramslökssås
Ingredienser
för
4 st kalvinnerfilé a ca 170gr
1 st hackad schalottenlök
1 dl kalvfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g ramslök
100 g lättkokta sockerärtor
100 g lättkokt haricotsverts
16 st lättkokta minimorötter
1 ärtskott
1 st hackad schalottenlök
1 dl kalvfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g ramslök
100 g lättkokta sockerärtor
100 g lättkokt haricotsverts
16 st lättkokta minimorötter
1 ärtskott
Beskrivning
1. Stek köttet gyllenbrunt i smör, det ska vara rosa i mitten.
2. Ta upp köttet och låt det vila.
3. Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
4. Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
5. Smaka av såsen med alt och peppar.
6. Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.
2. Ta upp köttet och låt det vila.
3. Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
4. Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
5. Smaka av såsen med alt och peppar.
6. Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.
Visningar: 624
Inlagt 2012-03-11 21:37:13

