Receptbeskrivning
Spirr med sötsursås
Ingredienser
för
8 st pinfärska spirrar (småmakrillar)
6 st färskpotatisar, kokade och delade
1 st finhackad lök
2 dl fiskbuljong
2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjö
0.5 msk ättika (10%)
1 msk socker
6 st färskpotatisar, kokade och delade
1 st finhackad lök
2 dl fiskbuljong
2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjö
0.5 msk ättika (10%)
1 msk socker
Beskrivning
1. Snitta fisken. Rulla i mjöl uppblandat med lite ströbröd. Lägg lite olja och smör i en panna. Fräs fisken gyllenbrun. Ta upp fisken och håll varm.
2. Häll bort det mesta av fettet ur pannan och tillsätt lite nytt smör. Lägg i löken och fräs en aning. Häll i fiskbuljong och gräddmjölk. Smaka av med socker, ättika, salt och peppar. Tillsätt potatisen och dillen. Låt puttra ihop. Vänd ned spenatblad och morötterna just innan servering.
3. Lägg upp fisken på ett vackert fat, häll på såsen och toppa med en dillkvist.
2. Häll bort det mesta av fettet ur pannan och tillsätt lite nytt smör. Lägg i löken och fräs en aning. Häll i fiskbuljong och gräddmjölk. Smaka av med socker, ättika, salt och peppar. Tillsätt potatisen och dillen. Låt puttra ihop. Vänd ned spenatblad och morötterna just innan servering.
3. Lägg upp fisken på ett vackert fat, häll på såsen och toppa med en dillkvist.
Visningar: 611
Inlagt 2012-03-11 21:46:48

