Receptbeskrivning

Pulled pork

Ingredienser för
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
portionsbröd eller mjuka tortillabröd
grillad majs
cole slaw


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Skölj och torka köttet. 3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det. 4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn. 5. Lägg i köttet. 6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. 7. Häll på barbequesås och buljong över köttet. 8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar. 9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär. 10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

Visningar: 449
Inlagt 2014-03-23 08:24:52