Receptbeskrivning
Tryffelkaka med espressotopping
Ingredienser
för
100 g smör
100 g strösocker
100 g mörk choklad, (70 %)
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
150 g mörk choklad, (70 %)
50 g smör
2 msk vispgrädde
1 msk espressobönor, krossade
bladguld
100 g strösocker
100 g mörk choklad, (70 %)
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
150 g mörk choklad, (70 %)
50 g smör
2 msk vispgrädde
1 msk espressobönor, krossade
bladguld
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ner äggen, ett i taget. Sikta i mjölet.
2. Häll smeten i en smord avlång form, 18 x 25 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
3. Topping: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Låt svalna. Rör ner smöret i chokladen. Tillsätt grädden och ställ kallt i ca
20 min.
4. Bred ut smeten på kakan och strö över bönor och bladguld. Skär kakan i bitar.
2. Häll smeten i en smord avlång form, 18 x 25 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
3. Topping: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Låt svalna. Rör ner smöret i chokladen. Tillsätt grädden och ställ kallt i ca
20 min.
4. Bred ut smeten på kakan och strö över bönor och bladguld. Skär kakan i bitar.
Visningar: 217
Inlagt 2014-03-25 20:23:53






0 min.jpg)