Receptbeskrivning

Thaisoppa med kyckling

Ingredienser för
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 fisksås
1 lime
1 currypaste


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme. Tillsätt buljong och låt koka några minuter. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd. För alla Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj bröd som passar.

Visningar: 434
Inlagt 2014-03-24 14:20:55