Receptbeskrivning

Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

Ingredienser för
300 g palsternacka
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
450 champinjoner
5 dl hönsbuljong
2 matlagningsgrädde
salt och peppar
2 persilja
200 vetetortillas
2 ost
1 msk olivolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och tärna palsternacka och lök.
Fräs allt det tärnade i matfettet. Lägg i champinjonerna.
Häll på buljong och grädde, koka tills palsternackan är mjuk.
Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
Quesadilla: Lägg ut tortillabröd (1 per port) och strö över osten. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek dem i oljan ca 2 minuter på varje sida. Skär upp i halvor eller i tårtbitar.
Strö persilja över soppan och servera med quesadillan.

För alla
Läs noga ingredienslistan på buljongen/fonden och tortillas. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: byt tortillas mot glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera vanliga smörgåsar (utan ost) i stället för quesadilla.

Visningar: 502
Inlagt 2012-03-11 22:18:44