Receptbeskrivning
Kycklingwok med chili och cashewnötter
Ingredienser
för
1 broccoli
2 st röd paprika
1 st gul lök(ar)
1 st röd chilifrukt
1 st vitlöksklyfta(or)
1.5 dl cashewnötter rostade
4 st kycklingfilé(er)
1.5 msk olivolja
1 tsk sesamolja
salt
1 st lime i klyftor
koriander färsk
200 g fullkornsnudlar
2 st röd paprika
1 st gul lök(ar)
1 st röd chilifrukt
1 st vitlöksklyfta(or)
1.5 dl cashewnötter rostade
4 st kycklingfilé(er)
1.5 msk olivolja
1 tsk sesamolja
salt
1 st lime i klyftor
koriander färsk
200 g fullkornsnudlar
Beskrivning
1. Skär broccolin i bitar och skölj noggrant. Skär paprikan o löken i klyftor. Finhacka chilin och vitlöken.
2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
3. Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja tills den är nästan genomstekt. Tillsätt grönsakerna, vitlök och chili. Stek i ca 5 minuter till och kontrollera att kycklingen är genomstekt. Rör ner kokta fullkornsnudlar.
4. Tillsätt sesamolja och krydda med salt.
5. Servera med limeklyftor och koriander.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melcherson
2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
3. Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja tills den är nästan genomstekt. Tillsätt grönsakerna, vitlök och chili. Stek i ca 5 minuter till och kontrollera att kycklingen är genomstekt. Rör ner kokta fullkornsnudlar.
4. Tillsätt sesamolja och krydda med salt.
5. Servera med limeklyftor och koriander.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melcherson
Visningar: 475
Inlagt 2014-03-27 14:57:12

