Receptbeskrivning
Thailändsk fläskfilégryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Thailändskfläskfilé gryta 4pers.
500g fläskfilé
2-3st purjolökar
2-3st vitlöksklyftor
½-1st röd chilifrukt eller ½-1tsk sambal oelek
smör
1krm svartpeppar
1msk färsk ingefära eller 1tsk malen
1st köttbuljongtärning
2dl kokosmjölk
2dl matyoghurt
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera med nykokt ris.
500g fläskfilé
2-3st purjolökar
2-3st vitlöksklyftor
½-1st röd chilifrukt eller ½-1tsk sambal oelek
smör
1krm svartpeppar
1msk färsk ingefära eller 1tsk malen
1st köttbuljongtärning
2dl kokosmjölk
2dl matyoghurt
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera med nykokt ris.
Visningar: 391
Inlagt 2014-03-28 04:39:33






30 min