Receptbeskrivning
LCHF-frallor med vallmofrön
Ingredienser
för
Beskrivning
LCHF-frallor med vallmofrön 6st
50g smör
2st ägg
2dl fet yoghurt (helst rysk)
0,75tsk salt
2tsk bakpulver
2dl mandelmjöl
1dl pofiber
2msk fiberhusk
valmofrön (eller ex solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc.)
Vispa samman ägg, halvsmält (så det går lätt att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i 5-10min. så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6st bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175° i ca 15-20min. eller tills de fått fin färg.
50g smör
2st ägg
2dl fet yoghurt (helst rysk)
0,75tsk salt
2tsk bakpulver
2dl mandelmjöl
1dl pofiber
2msk fiberhusk
valmofrön (eller ex solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc.)
Vispa samman ägg, halvsmält (så det går lätt att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i 5-10min. så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6st bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175° i ca 15-20min. eller tills de fått fin färg.
Visningar: 570
Inlagt 2014-03-28 04:40:54






30 min