Receptbeskrivning

Chili con carne på högrev

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chili con carne på högrev 4pers


800g högrev av nöt
1st gul lök
1st lagerblad
1tsk grovkrossad svartpeppar
2st vitlöksklyftor

Till grytan:
500g passerade tomater
2st gröna jalapeños
1st gul lök
1st grön paprika
rapsolja
1tsk mald spiskummin
1msk majsstärkelse + 2msk vatten
salt
Skär köttet i bitar med 3cm sidor. Lägg bitarna i en rymlig kastrull, slå på vatten så att det täcker och koka upp under lock. Låt köttet koka 2min. Slå av vattnet och skölj köttet och kastrullen. Börja om med nytt vatten, 1st skalad gul lök, lagerblad, svartpeppar och vitlöksklyftor. Låt köttet koka sakta under lock tills det är helt mört vilket tar ca 1 1/2h . Hacka den gula löken till grytan, hacka jalapeñon utan kärnor och mellanväggar och skär paprikan i bitar. Fräs lök, chili och paprika med rapsolja i stekgryta. Vänd ner köttet. Tillsätt passerade tomater, 2-3dl buljong från köttkoket samt spiskummin. Låt grytan koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i 10min. till. Salta. Servera med ris eller vita bönor och bröd

Visningar: 410
Inlagt 2014-03-28 04:44:07