Receptbeskrivning
Husets linssoppa
Ingredienser
för
2 dl gröna linser
3 st potatis(ar)
1 st gul lök(ar) stor
2 msk olivolja
3 msk paprikapulver mild
1 l vatten
1 krossade tomater
1 st lagerblad
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 tsk salt
1 msk honung
2 st vitlöksklyfta(or)
oregano ev
bladpersilja
3 st potatis(ar)
1 st gul lök(ar) stor
2 msk olivolja
3 msk paprikapulver mild
1 l vatten
1 krossade tomater
1 st lagerblad
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 tsk salt
1 msk honung
2 st vitlöksklyfta(or)
oregano ev
bladpersilja
Beskrivning
1. Lägg linserna i blöt i rikligt med vatten i 2 timmar eller mer. Slå sedan av vattnet och skölj linserna i durkslag. Ställ åt sidan.
2. Skala potatisarna och skär dem i små kuber. Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja i en rymlig kastrull. Ha inte för stark värme, löken ska inte brynas, i stort sett bara mjukna. Pudra över paprikapulvret och rör om. Lägg i potatisen och de blötlagda, avrunna linserna.
3. Slå i vatten och krossade tomater. Lägg i lagerblad och buljongtärningar. Vänta med saltet. Koka under lock i 30 minuter. Salta mot slutet med knappt 1 tsk salt. Smaksätt också med honung, pressad vitlök och ev oregano.
4. Strö generöst med hackad bladpersilja över soppan. Servera med pepparkvarn på bordet, grovt bröd och färskost.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 349
Kolhydrater: 48 g
Protein: 14 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 56 E%
Protein: 16 E%
Fett: 29 E%
2. Skala potatisarna och skär dem i små kuber. Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja i en rymlig kastrull. Ha inte för stark värme, löken ska inte brynas, i stort sett bara mjukna. Pudra över paprikapulvret och rör om. Lägg i potatisen och de blötlagda, avrunna linserna.
3. Slå i vatten och krossade tomater. Lägg i lagerblad och buljongtärningar. Vänta med saltet. Koka under lock i 30 minuter. Salta mot slutet med knappt 1 tsk salt. Smaksätt också med honung, pressad vitlök och ev oregano.
4. Strö generöst med hackad bladpersilja över soppan. Servera med pepparkvarn på bordet, grovt bröd och färskost.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 349
Kolhydrater: 48 g
Protein: 14 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 56 E%
Protein: 16 E%
Fett: 29 E%
Visningar: 499
Inlagt 2012-03-11 22:21:02

