Receptbeskrivning
Tjälknöl på älg
Jennie Högberg via Ica.se
Ingredienser
för
1 älgstek
1 l vatten
4 msk salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 timjan
0.5 rosmarin
1 l vatten
4 msk salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 timjan
0.5 rosmarin
Beskrivning
Sätt ugnen på 75°C. Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C. Saltlag: Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor. Servera med en risotto med fräst svamp och en blandad sallad.
Visningar: 842
Inlagt 2014-03-30 17:12:43

