Receptbeskrivning

Chèvrepintxos med lökmarmelad och lingon

Ingredienser för
8 st baguetteskivor
1 st gul lök
1 msk olivolja
tsk socker
1 st timjankvist
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk vit balsamvinäger
75 g chévreost
Till garnering
4 tsk rårörda lingon
8 st valnötter
2 tsk hackad bladpersilja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gör dubbel sats av dessa underbara pintxos - strykande åtgång utlovas! Fräs löken långsamt och länge så blir den söt och snäll som sällskap till den salta chèvren. Rårörda lingon på toppen fulländar den lilla skapelsen.

Sätt ugnen på 225°C.

Lägg ut baguetteskivorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida. Låt svalna innan fyllningen läggs på.

Skala, halvera och skiva löken. Fräs den i olivoljan i en stekpanna tills den är helt mjuk och fått en gyllenbrun färg.

Strö över sockret och fräs ytterligare ca 2 minuter.

Tillsätt plockade blad från timjankvisten, salt, peppar och vinäger. Låt vinägern koka in i löken.

Hit kan förberedas.

Fördela getosten på brödskivorna.
Toppa varje pinxto med lökmarmelad, rårörda lingon, valnötter och hackad persilja.

Källa: ICA Buffé, nr 11 2013

Visningar: 371
Inlagt 2014-04-01 11:14:55