Receptbeskrivning
Äpplig senap
Ingredienser
för
2 dl äppelmust
2 frp gula senapsfrön (à 26 g)
2 frp bruna senapsfrön (à 26 g)
1 dl honung
1 tsk salt
4 msk äppelcidervinäger
dl rapsolja
2 frp gula senapsfrön (à 26 g)
2 frp bruna senapsfrön (à 26 g)
1 dl honung
1 tsk salt
4 msk äppelcidervinäger
dl rapsolja
Beskrivning
Blanda äppelmust och senapsfrön i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Rör ner honung, salt, vinäger och den mindre mängden olja.
Mixa allt till en slät konsistens eller lite grov om du hellre föredrar det. Tillsätt mer olja om det behövs.
Häll upp senapen i en väl rengjord glasburk. Låt stå att mogna 2-3 veckor.
Källa: ICA Buffé, nr 11 2013
Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Rör ner honung, salt, vinäger och den mindre mängden olja.
Mixa allt till en slät konsistens eller lite grov om du hellre föredrar det. Tillsätt mer olja om det behövs.
Häll upp senapen i en väl rengjord glasburk. Låt stå att mogna 2-3 veckor.
Källa: ICA Buffé, nr 11 2013
Visningar: 169
Inlagt 2014-04-01 13:43:01






20 min