Receptbeskrivning
Kyckling med varm oregano- o vitlökssås
Ingredienser
för
Beskrivning
600g. Kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1msk. Olja
2st. Pressade vitlöksklyftor
1 1/2dl. Vatten
1dl. Turkyoghurt
1st. Buljongtärning
1/2msk. Oregano
Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform.
Koka ris/gryn till 4 personer.
Krydda kycklingfilén med svartpeppar. Smält smör i en stekpanna. Bryn kycklingen i två omgångar på hög värme i 1 min/sida. Lägg kycklingen i formen allteftersom den steks. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 12-15 min.
Sås: Hetta upp olja i en kastrull och pressa i vitlöksklyftor. Fräs på låg värme i 1 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, 1 buljongtärning, oregano och låt puttra på svag värme i ca 8 min. Rör om då och då.
Sallad: Skala och grovriv 200 g morötter (2-3 st). Tärna ½ gul paprika.Blanda morötterna och paprikan med ½ tråg sugarsnaps (75 g) och 1 burk avrunnen majs (340 g) i en skål.
Ringla över 1 msk neutral olja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
Skär den stekta kycklingen i skivor och servera med riset/grynen, såsen och salladen.
Salt
Svartpeppar
1msk. Olja
2st. Pressade vitlöksklyftor
1 1/2dl. Vatten
1dl. Turkyoghurt
1st. Buljongtärning
1/2msk. Oregano
Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform.
Koka ris/gryn till 4 personer.
Krydda kycklingfilén med svartpeppar. Smält smör i en stekpanna. Bryn kycklingen i två omgångar på hög värme i 1 min/sida. Lägg kycklingen i formen allteftersom den steks. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 12-15 min.
Sås: Hetta upp olja i en kastrull och pressa i vitlöksklyftor. Fräs på låg värme i 1 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, 1 buljongtärning, oregano och låt puttra på svag värme i ca 8 min. Rör om då och då.
Sallad: Skala och grovriv 200 g morötter (2-3 st). Tärna ½ gul paprika.Blanda morötterna och paprikan med ½ tråg sugarsnaps (75 g) och 1 burk avrunnen majs (340 g) i en skål.
Ringla över 1 msk neutral olja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
Skär den stekta kycklingen i skivor och servera med riset/grynen, såsen och salladen.
Visningar: 308
Inlagt 2014-04-02 05:08:58






30 min