Receptbeskrivning
Babyfrikadeller
Ingredienser
för
1 st potatis kall och kokt
3 msk mjölk
0.5 msk potatismjöl
100 g nötfärs eller kalvfärs
0.5 dl mjölk
0.5 dl kokspad
0.5 msk vetemjöl
0.5 msk margarin
3 msk mjölk
0.5 msk potatismjöl
100 g nötfärs eller kalvfärs
0.5 dl mjölk
0.5 dl kokspad
0.5 msk vetemjöl
0.5 msk margarin
Beskrivning
Mosa potatisen. Blanda i mjölk och potatismjöl. Tillsätt färsen och rör ihop till en jämn smet. Forma små fasta bullar. Koka upp några dl vatten och lägg i frikadellerna, ca 10 per gång. Sjud i 10 min. Frys in frikadellerna på en bricka och lägg sedan dem i en påse eller burk. Förvaras i frysen max tre månader.
Sås:Blanda mjölk, kokspad och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka i 3 min. Tillsätt matfett. Om du vill frysa in såsen kan du göra dubbelsats och hälla upp i istärningsfack, låt kallna och frys in.
Sås:Blanda mjölk, kokspad och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka i 3 min. Tillsätt matfett. Om du vill frysa in såsen kan du göra dubbelsats och hälla upp i istärningsfack, låt kallna och frys in.
Visningar: 231
Inlagt 2014-04-03 14:28:31






15 min