Receptbeskrivning

Papayamarmelad

Ingredienser för
400 g mogen papaya, skuren i små bitar
200 g syltsocker
pressad citron eller lime


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ställ in en liten tallrik i frysen. Blanda papaya och syltsocker i en kastrull. Värm upp på spisen och smaka av med pressad citron. Koka upp och låt puttra under omrörning i 5-7 minuter. Ta fram tallriken från frysen och klicka upp en klick marmelad på den. Vänta någon minut tills marmeladen på tallriken har kallnat och se om den har önskad konsistens. Är den för lös kokar du marmeladen längre tid. Är den för fast kan du tillsätta lite vatten. Häll upp i rena, varma burkar (jag brukar ställa in mina i ugnen på 100 grader en stund innan) och låt svalna med locken på.

Visningar: 843
Inlagt 2014-04-03 16:15:04