Receptbeskrivning

Falafel på egyptiskt vis

Ingredienser för
450 g kokta kikärter eller vita bönor
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 dl hackad färsk koriander
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kajennpeppar
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk pressad citronsaft
3 msk vetemjöl
1 dl sesamfrön
olja att fritera i
till servering:
4 st pitabröd
5 dl avrunnen naturell yoghurt
2 st skivade tomater


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala löken och riv den fint. Mosa de kokta, kalla kikärterna eller bönorna till en slät puré. Det går även bra att mixa dem i matberedare. Rör ner den rivna löken, färsk och torkad koriander, spiskummin, kajennpeppar, muskot, bakpulver, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken. blanda noga och ställ smeten i kyl 1 timme.

2. Vänd ner mjölet i smeten och forma bollar, som du sedan plattar till. Mjöla händerna så går det lätt. Strö över sesamfrön och tryck till så att de fastnar. Ställ kallt i 15 minuter.

3. Hetta upp frityroljan och fritera bollarna, några i taget, tills de är gyllengula. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem varma med pitabröd, yoghurt och skivade tomater.

Visningar: 384
Inlagt 2012-03-12 13:00:07