Receptbeskrivning
Hel kyckling i ugn med paprikor
Ingredienser
för
färsk hel kyckling
salt, efter smak
peppar, efter smak
st gröna paprikor
st gul paprika
st röda paprikor
st rödlökar
st vitlöksklyftor
knippe rosmarin
g kokta kikärter
st citron
msk olivolja
salt, efter smak
peppar, efter smak
salt, efter smak
peppar, efter smak
st gröna paprikor
st gul paprika
st röda paprikor
st rödlökar
st vitlöksklyftor
knippe rosmarin
g kokta kikärter
st citron
msk olivolja
salt, efter smak
peppar, efter smak
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i en smord ugnssäker form.
Halvera paprikorna och skär dem och rödlöken i stora bitar.
Dela vitlöksklyftorna på hälften. Lägg grönsakerna, vitlöken, rosmarin och kikärter runt om kycklingen.
Dela citronen och pressa saften över kycklingen och grönsakerna och låt sedan citronen ligga kvar i formen. Droppa över olivolja, salta och peppra. Stek i ugn ca 1 timme, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. Vänd grönsakerna några gånger under tiden så de inte bränns.
Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i en smord ugnssäker form.
Halvera paprikorna och skär dem och rödlöken i stora bitar.
Dela vitlöksklyftorna på hälften. Lägg grönsakerna, vitlöken, rosmarin och kikärter runt om kycklingen.
Dela citronen och pressa saften över kycklingen och grönsakerna och låt sedan citronen ligga kvar i formen. Droppa över olivolja, salta och peppra. Stek i ugn ca 1 timme, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. Vänd grönsakerna några gånger under tiden så de inte bränns.
Visningar: 1183
Inlagt 2014-04-08 08:15:51

