Receptbeskrivning
Gyozas
Ingredienser
för
1 st ägg
24 st runda gyozadegsplattor
1 msk matolja, ca
200 g fläskfärs
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk mirin
1 st finhackad salladslök
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk sesamfrön
1 msk finhackad färsk koriander
0.5 morot, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
0.5 strösocker
1 st röd chili, urkärnad finhackad
2 msk risvinäger
några droppar sesamolja
1 tsk sesamfrön
24 st runda gyozadegsplattor
1 msk matolja, ca
----- fyllning -----
2 msk finhackat bambuskott 200 g fläskfärs
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk mirin
1 st finhackad salladslök
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk sesamfrön
1 msk finhackad färsk koriander
0.5 morot, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
0.5 strösocker
1 st röd chili, urkärnad finhackad
----- sås -----
4 msk japansk soja 2 msk risvinäger
några droppar sesamolja
1 tsk sesamfrön
Beskrivning
1) Fyllning
Blanda alla ingredienserna till fyllningen.
2) Vispa ägget lätt och pensla en gyozadegsplatta.
3) Lägg en klick fyllning, ca 1 ½ tsk, mitt på degen.
4) Vik över degen till en halvmåne och gör små veck längs kanten så att den sluter tätt.
5) Gör på samma sätt med resten av plattorna och fyllningen.
6) SÃ¥s
Blanda ingredienserna till såsen.
7) Gyoza
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
8) Stek några knyten åt gången en liten stund på varje sida tills de får färg.
9) Häll pyttelite vatten i stekpannan så att det precis täcker botten.
10) Lägg på ett lock och låt knytena ånga i ca 3 minuter. Kontrollera vattnet då och då för har man i för mycket blir knytena kokta och har man i för lite så avdunstar vattnet för fort och knytena fortsätter att stekas.
11) Det går också att ånga knytena i en ångkorg av bambu. Pensla insidans botten med lite olja och ställ sedan ångkorgen i en stor kastrull fylld med 2 dl hett vatten.
12) Lägg de stekta knytena i korgen och lägg ett lock på kastrullen.
13) Ã…nga i ca 3 minuter.
14) Servera gyozaknytena direkt med såsen i en skål bredvid.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen.
2) Vispa ägget lätt och pensla en gyozadegsplatta.
3) Lägg en klick fyllning, ca 1 ½ tsk, mitt på degen.
4) Vik över degen till en halvmåne och gör små veck längs kanten så att den sluter tätt.
5) Gör på samma sätt med resten av plattorna och fyllningen.
6) SÃ¥s
Blanda ingredienserna till såsen.
7) Gyoza
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
8) Stek några knyten åt gången en liten stund på varje sida tills de får färg.
9) Häll pyttelite vatten i stekpannan så att det precis täcker botten.
10) Lägg på ett lock och låt knytena ånga i ca 3 minuter. Kontrollera vattnet då och då för har man i för mycket blir knytena kokta och har man i för lite så avdunstar vattnet för fort och knytena fortsätter att stekas.
11) Det går också att ånga knytena i en ångkorg av bambu. Pensla insidans botten med lite olja och ställ sedan ångkorgen i en stor kastrull fylld med 2 dl hett vatten.
12) Lägg de stekta knytena i korgen och lägg ett lock på kastrullen.
13) Ã…nga i ca 3 minuter.
14) Servera gyozaknytena direkt med såsen i en skål bredvid.
Visningar: 434
Inlagt 2014-04-08 14:40:30





.jpg)
30 min