Receptbeskrivning
Provencalsk grönsaksgratäng
Ingredienser
för
500 g zucchini späd
500 g plommontomater ca 8 stycken
2 st silverlök
4 st vitlöksklyfta(or)
1 basilika
0.5 timjan
salt och peppar
500 g plommontomater ca 8 stycken
2 st silverlök
4 st vitlöksklyfta(or)
1 basilika
0.5 timjan
salt och peppar
Beskrivning
1. Skala lök och vitlök, stek dem mjuka i olivolja. Hacka örterna. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva zucchini och tomat i 1/2 cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager zucchini och tomat i botten, varva sedan sorterna. Lägg på den brynta löken och häll över hälften av örterna salt och peppar. Fortsätt att varva resten.
3. Salta och peppra och häll olja över grönsakerna, grädda i ugnen ca 30minuter. Äts ljummen eller varm.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skiva zucchini och tomat i 1/2 cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager zucchini och tomat i botten, varva sedan sorterna. Lägg på den brynta löken och häll över hälften av örterna salt och peppar. Fortsätt att varva resten.
3. Salta och peppra och häll olja över grönsakerna, grädda i ugnen ca 30minuter. Äts ljummen eller varm.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 434
Inlagt 2014-05-04 16:13:20