Receptbeskrivning

Indisk kycklinggryta

Ingredienser för
ingredienser
1 baguette
4 prtioner ris (eller annat gryn)
4 kycklingbröstfiléer
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
0.5 aubergine
1 röd paprika
1 msk olja
1 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 kruka koriander
salt och peppar
2 tsk citronsaft


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Värm baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs kycklingen, lök och vitlök i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter. Lägg det i en kastrull. Fräs sedan grönsakerna mjuka i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset och kokosmjölken med kycklingen. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter. Hacka koriandern och vänd ned i kastrullen innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera med ris och baguette. För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Visningar: 447
Inlagt 2014-04-10 13:58:09