Receptbeskrivning

Oxfilé med rostad potatis på rödvinspegel

Ingredienser för
1 dl rödvin
1 dl balsamvinäger
råsocker eller muscovadosocker
kalvfond
smör
4 st oxfilébitar à ca 150 g
salt & peppar
smör till stekning
olivolja
rosmarin
timjan
salt


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rödvinssky
Sätt rödvin, balsamvinäger, råsocker, kalvfond i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan puttra på svag värme tills skyn reducerats till hälften, dock minst 15 min.
Ta av från plattan och tillsätt en rejäl klick smör. Låt smälta och sedan är skyn färdig att servera! Vill man ha den tjockare som en sås, kan man tillsätta maizena.Oxfilé
Ta fram oxfilén i god tid så att den är rumstempererad. Salta och peppra. Stek på medelhög värme i ett par minuter beroende på önskad stekning. Låt köttet vila ca 1 minut innan servering.Rostad potatis
Borsta och skölj de små potatisarna i kallt vatten, lämna kvar skalet. Dela potatisen i halvor och lägg på en ugnsplåt eller i en ugnsform och tillsätt olivolja eller smör. Krydda med salt, timjan och rosmarin.
Stek potatisen i ca 30 min på 225°.
Potatisen går att variera i det oändliga! Med exempelvis rosmarin, timjan, bladpersilja, honung, vitlök, gräslök, balsamvinäger,Grönsaker
Fräs valda grönskaker i smör eller olja, salta efter behov

Visningar: 520
Inlagt 2014-04-11 14:04:42