Receptbeskrivning
Renskav med svamp
Ingredienser
för
2 frp renskav a 240g
2 st gul lök
vitlök
200 g svamp
4 dl vispgrädde
smör
1 kg blomkål
sallad
lingon
2 st gul lök
vitlök
200 g svamp
4 dl vispgrädde
smör
1 kg blomkål
sallad
lingon
Beskrivning
Renskav med kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon.
Ingredienser
2 paket fryst renskav (240g)
2 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
200 g färska eller frysta kantareller
4 dl grädde
40 g smör till stekning
5 enbär
salt och peppar
Gör såhär
• Skala och hacka löken. Låt fräsa i smör.
• Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.
• Häll på grädde och låt koka ihop ett par minuter. Mal enbären och lägg i.
• Smaka av med salt och peppar.
Servera med blomkålsmos och eller sallad.
Tips!
• Toppa med lite lingon
Ingredienser
2 paket fryst renskav (240g)
2 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
200 g färska eller frysta kantareller
4 dl grädde
40 g smör till stekning
5 enbär
salt och peppar
Gör såhär
• Skala och hacka löken. Låt fräsa i smör.
• Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.
• Häll på grädde och låt koka ihop ett par minuter. Mal enbären och lägg i.
• Smaka av med salt och peppar.
Servera med blomkålsmos och eller sallad.
Tips!
• Toppa med lite lingon
Visningar: 516
Inlagt 2014-04-12 10:28:41

