Receptbeskrivning

Renskav med svamp

Ingredienser för
2 frp renskav a 240g
2 st gul lök
vitlök
200 g svamp
4 dl vispgrädde
smör
1 kg blomkål
sallad
lingon


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Renskav med kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon.

Ingredienser
2 paket fryst renskav (240g)
2 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
200 g färska eller frysta kantareller
4 dl grädde
40 g smör till stekning
5 enbär
salt och peppar

Gör såhär
• Skala och hacka löken. Låt fräsa i smör.
• Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.
• Häll på grädde och låt koka ihop ett par minuter. Mal enbären och lägg i.
• Smaka av med salt och peppar.

Servera med blomkålsmos och eller sallad.
Tips!
• Toppa med lite lingon

Visningar: 466
Inlagt 2014-04-12 10:28:41