Receptbeskrivning

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Här ovan är ett enkelt basrecept på pajdeg. Du behöver: 200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
125 gram smör
2 msk vatten Gör så här: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar. Fyllning: 2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass. Smuldeg:
125 g margarin
2-3dl mjöl
1dl socker

Visningar: 588
Inlagt 2014-04-12 15:41:36