Receptbeskrivning

Blomkåls- och potatissoppa med skum

Ingredienser för
400 g potatisar
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 tsk olivolja
1 st blomkålshuvud
10 dl hönsbuljong
2 dl parmesanost, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl lättmjölk
2 krm paprikapulver
minibaguette och färskost gjord på kesella


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Fräs det i olja 1-2 min i en kastrull utan att det tar färg. Bryt blomkålen i buketter. Häll på buljong och tillsätt blomkålen. Låt den koka mjuk i buljongen under lock ca 10 min.
2. Mixa soppan slät. Rör ner parmesanosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva baguetten och rosta den lätt i torr stekpanna. Bred på färskost. Värm mjölken och vispa kraftigt till ett skum.
4. Häll upp soppan i glas och lägg på skummet och pudra
över lite paprikapulver. Servera nyrostat bröd med färskost till.
Ca 440 kcal, varav 15 fett.

Visningar: 448
Inlagt 2014-04-12 22:05:31