Receptbeskrivning

Husets pasta, extra allt (m.e.)

Ingredienser för
200 g pasta (pennette rigate ifrån zeta)
3 st färska champinjoner
150 g salami (italiensk ifrån gol)
1 burk oliver (en hel liten, 142g)
0.5 st gul lök
20 st cocktailtomater (ca)
smör eller olja (att steka i)
1 dl kronärtskockshjärtan i olja, i bitar
3 msk tomatpuré
3 dl grädde
kalvfond
chili explosion
peppar
100 g fetaost


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Inspirerad av vår lokala pizzeria med egen tvist. (2-3 personer)

Sätt på pasta vattnet och salta, medan det kokar gör du såsen.

Skiva champinjonerna, löken och oliverna. Tärna salamin, jag tog 1 cm tjocka skivor och delade dem i tre på ena längden och fyra på andra.
Kronärtskockorna som jag köpte denna gång var redan i kvartar så jag gjorde dem bara mindre. (behöver inte vara i olja, vanliga går bra)
Dela på tomaterna.

Sätt på stekpannan och lägg i lite smör eller olja. Lägg i salamin, champinjonerna, oliverna och löken.
Dutta över tomatpurén, lägg ner tomaterna och låt allt få steka lite tills löken blir genomskinlig.
Häll då i grädden och rör runt, i med kronärtskockorna.
Allt får nu puttra tills pastan är klar.

Pastan vi valde var en pennepasta och jag tyckte rören kändes mindre än vanlig och det var trevligt.

Du kan behöva tillsatta lite mer grädde och då även mer tomatpuré ifall det kokar ihop förmycket medans du väntar. Man kan även spara lite pasta vatten när man häller av pastan och röra i det på slutet.

Smaka av såsen och krydda. Vi tog lite peppar (salt behövdes inte då ingredienserna är rätt salta), tog även lite chili och några droppar kalvfond för mustighet men det kan uteslutas.

När pastan är klar så häller man av vattnet och häller sen i pastan i såsen och rör runt så all pasta blandas med såsen. Ev. behöves lite mer vätska, t.ex. lite av pasta vattnet.

Strö tärnad fetaost över och servera.

Visningar: 553
Inlagt 2014-04-14 09:24:18