Receptbeskrivning
Vit chokladpannacotta med färska bär
Ingredienser
för
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st gelatinblad
100 g choklad vit, grovhackad
2 dl hallon färska eller frysta
1 msk sött vitt vin
1 dl hallon
1 dl björnbär
1 msk pistaschnötter grovhackade, ej salta
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st gelatinblad
100 g choklad vit, grovhackad
Hallonsås
1 msk strösocker 2 dl hallon färska eller frysta
1 msk sött vitt vin
Garnering
2 dl jordgubbar 1 dl hallon
1 dl björnbär
1 msk pistaschnötter grovhackade, ej salta
Beskrivning
1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem.
3. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt gärna från ena dagen till den andra. Täck då med plastfolie.
4. Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en finmaskig sikt och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion pannacotta.
5. Garnera med bär och pistaschnötter.
Pannacottan bör stå kallt minst 3-4 timmar för att stanna.
Den kan med fördel göras en dag i förväg.
2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem.
3. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt gärna från ena dagen till den andra. Täck då med plastfolie.
4. Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en finmaskig sikt och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion pannacotta.
5. Garnera med bär och pistaschnötter.
Pannacottan bör stå kallt minst 3-4 timmar för att stanna.
Den kan med fördel göras en dag i förväg.
Visningar: 452
Inlagt 2014-04-15 13:11:38






30 min.jpg)