Receptbeskrivning
Laxfjäril med avokadohack
Roland Hansson via Ica.se
Ingredienser
för
1 st laxfjäril (á 150g)
1 tsk citronpeppar
rivet skal från 1/2 citron
1 msk grochackad rosmarin eller torkad rosmarin (1msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 msk olivolja
1 st röd chilifrukt
1 st avokado
1 msk koriander (finhackad)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
rivet skal från 1/2 citron
1 msk grochackad rosmarin eller torkad rosmarin (1msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 msk olivolja
avokadohack
1 st liten tomat 1 st röd chilifrukt
1 st avokado
1 msk koriander (finhackad)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 tsk salt
Beskrivning
Blanda citronpeppar, citronskal och rosmarin med olivolja. Klappa in laxen med blandningen. Låt marinera 5-10 minuter i rumstemperatur.
Avokadohack: Finhacka tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och skär i små tärningar. Blanda tomathacket med chili, lök, koriander, citronjuice och olivolja. Krydda med salt. Blanda avokadon med tomatröran. Stek laxfjärilen på medelvärme i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna laxen med kokt ris, couscous eller klyftpotatis. Toppa med avokadohacket. För alla
Fri från gluten, om rätten bjuds med ris eller potatis. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Avokadohack: Finhacka tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och skär i små tärningar. Blanda tomathacket med chili, lök, koriander, citronjuice och olivolja. Krydda med salt. Blanda avokadon med tomatröran. Stek laxfjärilen på medelvärme i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna laxen med kokt ris, couscous eller klyftpotatis. Toppa med avokadohacket. För alla
Fri från gluten, om rätten bjuds med ris eller potatis. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 577
Inlagt 2014-04-16 07:56:09

