Receptbeskrivning
Ingredienser
för
4 st potatisar
1 st gul lök
1 st ägg
smör
rapsolja
salt & peppar
2 st rödlök
1 burk creme fraiche
4 msk löjrom
1 st citron
färsk dill
1 st gul lök
1 st ägg
smör
rapsolja
salt & peppar
2 st rödlök
1 burk creme fraiche
4 msk löjrom
1 st citron
färsk dill
Beskrivning
Råraka
Skala och riv potatisen fint. Skölj det rivna i kallt vatten för att få bort stärkelsen. Skiva löken tunt. Blanchera löken med smör i stekpannan.
Blanda samtliga ingredienser med ägg i en skål. Hetta upp smör och rapsolja i stekpanna på medelvärme. Stek i 3-4 minuter på vardera sidan.
Lägg rårakan på galler så den behåller sin krispighet. Hacka rödlöken fint och servera på fat med rårakan, en stor matsked löjrom, creme fraiche, citronklyfta och en liten dillvippa.
Skala och riv potatisen fint. Skölj det rivna i kallt vatten för att få bort stärkelsen. Skiva löken tunt. Blanchera löken med smör i stekpannan.
Blanda samtliga ingredienser med ägg i en skål. Hetta upp smör och rapsolja i stekpanna på medelvärme. Stek i 3-4 minuter på vardera sidan.
Lägg rårakan på galler så den behåller sin krispighet. Hacka rödlöken fint och servera på fat med rårakan, en stor matsked löjrom, creme fraiche, citronklyfta och en liten dillvippa.
Visningar: 666
Inlagt 2014-04-18 14:28:20






30 min.jpg)