Receptbeskrivning

Per Morbergs gubbröra

Ingredienser för
4 st tunna skivor upplandskubb (eller kavring)
125 g ansjovisfilé, (helst grebbestads ansjovis or
4 st hårdkokta ägg
1 st rödlök
0.5 crème fraiche
0.5 dill, hackad
0.5 gräslök, hackad
vitpeppar och ev. lite salt
4 st gröna salladsblad
2 st cocktailtomater
några dillkvistar och gräslöksstrån


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.

Visningar: 485
Inlagt 2014-04-18 14:32:04