Receptbeskrivning

Snabb lunch med rester

Ingredienser för
100 g pasta penne (kokt)
1 st laxfilé fryst
4 msk spenat hackad, tinad
1 msk smör
1 frp kelda citronsås
0.25 st citron (saft av)
salt och peppar (tog vitpeppar och citronpeppar)


  10 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gjorde lunchen på vad som fanns hemma, blev en stor portion.

La en fryst laxfile i en djup tallrik med spenat "bollarna" och körde på full effekt en minut.
Då var laxen nästan helt tinad, klippte den med en sax i kuber. Satte in tallriken igen i en halv minut.

Smälte lite smör i en kastrull. La i laxen lite pö om pö så kastrullen inte skulle bli för kall. Kramade ur spenaten och la ca 3-4 msk av den i kastrullen när laxen hade ändrat färg på alla sidor.
(hade tänkte att ha bladspenat, men detta var vad som fanns hemma, tog ca 6 frysta bollar tror jag)

I med en tetra Kelda citronsås och pastan från igår. Rör runt och låt koka upp. Smaka av och krydda. LIte citronsaft är gott i med tycker jag, servera när allt blivit riktigt varmt

Visningar: 560
Inlagt 2014-04-18 18:33:09