Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt urkärnad
1 msk ingefära, riven
3 msk olivolja
1 tsk kardemummakärnor lätt stötta i mortel
2 tsk gurkmeja
500 g krossade tomater
1 kokosmjölk (400 ml ej lätt)
2 st hönsbuljongtärning(ar) ekologiska
3 dl röda linser
vatten till spädning ev
1 babyspenat 70 gram sköljd
1 koriander


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Soppan sväller efter hand, så den kan behövas spädas med vatten. Justera i så fall kryddningen.

1. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs det hackade och ingefäran i en stor gryta utan att det tar färg.

2. Lägg i kanelstängerna och de övriga kryddorna och låt dem fräsa med en minut under omrörning.

3. Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Rör om och koka upp.

4. Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta men inte mosiga. Lite tuggmotstånd ska de ha.

5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander i en skål bredvid att toppa soppan med.

Recept: Liselotte Forslin


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 387
Inlagt 2014-04-18 19:04:27