Receptbeskrivning
Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel
Karin J via AlltomMat.se
Ingredienser
för
2 msk råsocker
3 msk flingsalt
1.6 fläskkarré
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk hela korianderfrön
1 citron, rivet skal och saft
1 kruka mynta
1 dl salta pistaschnötter
3 msk flingsalt
1.6 fläskkarré
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk hela korianderfrön
1 citron, rivet skal och saft
1 kruka mynta
1 dl salta pistaschnötter
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.
2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.
3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.
4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.
5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.
2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.
3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.
4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.
5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.
Visningar: 678
Inlagt 2014-04-19 08:24:10

