Receptbeskrivning

Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

Ingredienser för
2 msk råsocker
3 msk flingsalt
1.6 fläskkarré
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk hela korianderfrön
1 citron, rivet skal och saft
1 kruka mynta
1 dl salta pistaschnötter


  10 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.
2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär. 
3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.
4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.
5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.

Visningar: 627
Inlagt 2014-04-19 08:24:10