Receptbeskrivning

Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor

Ingredienser för
4 st kalvkotletter
1 st purjolök
400 g cannelinibönor
olivolja
2 dl crème fraiche
dl vitt vin eller vatten
1 dl parmesan riven
2 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal
20 st körsbärstomater
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Italieninspirerat med kalvkotlett som italienarna älskar! Bönor med smak av parmesan är gott till.

Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna. Fräs löken i olja i en panna 2-€“3 min. Tillsätt bönor, creme fraiche, parmesan, pressad vitlök, vin/vatten, citronskal och ½ tsk salt. Ta från värmen.

Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör och olja i en stekpanna 2-€“3 min på varje sida. Lägg i tomaterna med kvisten uppåt när ca 2 min av stektiden återstår.

Värm bönorna. Servera kotletterna med bönor och tomater.

Källa: Arla.se




Visningar: 578
Inlagt 2014-04-24 08:38:26