Receptbeskrivning
Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor
Ingredienser
för
4 st kalvkotletter
1 st purjolök
400 g cannelinibönor
olivolja
2 dl crème fraiche
dl vitt vin eller vatten
1 dl parmesan riven
2 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal
20 st körsbärstomater
salt och peppar
1 st purjolök
400 g cannelinibönor
olivolja
2 dl crème fraiche
dl vitt vin eller vatten
1 dl parmesan riven
2 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal
20 st körsbärstomater
salt och peppar
Beskrivning
Italieninspirerat med kalvkotlett som italienarna älskar! Bönor med smak av parmesan är gott till.
Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna. Fräs löken i olja i en panna 2-€“3 min. Tillsätt bönor, creme fraiche, parmesan, pressad vitlök, vin/vatten, citronskal och ½ tsk salt. Ta från värmen.
Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör och olja i en stekpanna 2-€“3 min på varje sida. Lägg i tomaterna med kvisten uppåt när ca 2 min av stektiden återstår.
Värm bönorna. Servera kotletterna med bönor och tomater.
Källa: Arla.se
Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna. Fräs löken i olja i en panna 2-€“3 min. Tillsätt bönor, creme fraiche, parmesan, pressad vitlök, vin/vatten, citronskal och ½ tsk salt. Ta från värmen.
Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör och olja i en stekpanna 2-€“3 min på varje sida. Lägg i tomaterna med kvisten uppåt när ca 2 min av stektiden återstår.
Värm bönorna. Servera kotletterna med bönor och tomater.
Källa: Arla.se
Visningar: 638
Inlagt 2014-04-25 06:51:30

