Receptbeskrivning
Ostkuber med honung o rostade solrosfrön
Ingredienser
för
Beskrivning
Ostkuber med honung och rostade solrosfrön
1bit ost, valfri sort ex Manchego (vanlig ost som grevé är också gott)
färsk basilika
solrosfrön
4msk rapsolja eller annan matolja (ej olivolja)
2msk honung
2msk balsamvinäger
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Skaka ofta så att fröna inte bränner fast. Hacka under tiden basilikan och blanda med olja, balsamvinäger och honung i en djup skål. Tärna osten i lagom stora mumsbitar. Lägg ostbitar och de nyrostade solrosfröna i blandningen och rör om.
Stick ner ett par tandpetare eller tapasstickor i ett par av ostkuberna och låt gästerna plocka till sig direkt från skålen.
1bit ost, valfri sort ex Manchego (vanlig ost som grevé är också gott)
färsk basilika
solrosfrön
4msk rapsolja eller annan matolja (ej olivolja)
2msk honung
2msk balsamvinäger
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Skaka ofta så att fröna inte bränner fast. Hacka under tiden basilikan och blanda med olja, balsamvinäger och honung i en djup skål. Tärna osten i lagom stora mumsbitar. Lägg ostbitar och de nyrostade solrosfröna i blandningen och rör om.
Stick ner ett par tandpetare eller tapasstickor i ett par av ostkuberna och låt gästerna plocka till sig direkt från skålen.
Visningar: 743
Inlagt 2014-04-26 18:27:52






30 min