Receptbeskrivning

Svamprisotto

Ingredienser för
1 st gul lök(ar) finhackad
1 st vitlöksklyfta(or) finhackad
1 msk milda culinesse
200 g champinjoner
50 g kantareller
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
200 g arborioris eller avorioris
7 dl vatten
1 dl milda mat 15 %
2 msk parmesanost nyriven
bladpersilja finhackad
salt ev


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs lök och vitlök i Milda Culinesse, tills löken blir mjuk.

2. Tillsätt svampen och låt den steka med några minuter. Häll på vinet och låt det koka in lite, rör ner riset.

3. Koka upp buljongtärningarna och vatten i en kastrull. Späd riset med buljongen under omrörning. Tillsätt lite i taget och låt riset suga åt sig av vätskan. Fortsätt tills all buljong har kokat in och riset är mjukt.

4. Rör ner Milda Mat och parmesan. Tillsätt persilja och smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Servera genast med ett gott bröd och en sallad.

Visningar: 419
Inlagt 2014-04-30 13:44:54