Receptbeskrivning
Grillad sparrissallad med karamelliserad rÖdlok och mozzarella
Ingredienser
för
Beskrivning
2 knippen grön sparris
1/2 dl pinjenötter
2 mozzarellaostar
1 I blandad sallad, t ex frisé.
salladsskott och mangoldskott Karamellisera rödlök
2 rödlökar
4 msk råsocker
4 msk smör Krutonger l liten baguette
olivolja 3 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och svartpeppar Grilla sparrisen i grillpanna eller på grill. Rosta pinjenötterna i torr panna. Riv mozzarellan i bitar. Riv ocn skölj salladen. Karamellisera Rödlök: Skala och skär röclloken i klyftor. Smällt råsockret i en panna. tillsätt smöret och låt smälta. Tillsätt rödlöken, karamellisera
5-8 minuter. Krutonger: Skär baguetten i tunna skivor. Stek dem krispiga i olivolja, låt rinna av på
hushållspapper. Blanda sallad, sparris, mozzarella och rödlök. Vänd med balsamvinager, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrik. tillsätt krutongerna och avsluta med att strö över pinjenötterna. Vinförslag 2076 Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfillered. Sydafrika
1/2 dl pinjenötter
2 mozzarellaostar
1 I blandad sallad, t ex frisé.
salladsskott och mangoldskott Karamellisera rödlök
2 rödlökar
4 msk råsocker
4 msk smör Krutonger l liten baguette
olivolja 3 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och svartpeppar Grilla sparrisen i grillpanna eller på grill. Rosta pinjenötterna i torr panna. Riv mozzarellan i bitar. Riv ocn skölj salladen. Karamellisera Rödlök: Skala och skär röclloken i klyftor. Smällt råsockret i en panna. tillsätt smöret och låt smälta. Tillsätt rödlöken, karamellisera
5-8 minuter. Krutonger: Skär baguetten i tunna skivor. Stek dem krispiga i olivolja, låt rinna av på
hushållspapper. Blanda sallad, sparris, mozzarella och rödlök. Vänd med balsamvinager, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrik. tillsätt krutongerna och avsluta med att strö över pinjenötterna. Vinförslag 2076 Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfillered. Sydafrika
Visningar: 485
Inlagt 2014-04-30 13:43:37

