Receptbeskrivning

Grillad marinerad oxfilé

Ingredienser för
1 kg oxfilé
2 tsk japansk soja
2 rött vin
2 dragonvinäger
1 st liten kvist färsk timjan
2 st lagerblad
1 riven muskot
1 st gul lök
1 st citron
1 st morot


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skiva lök och morot. Tvätta noga och skär även citronen i skivor. Putsa köttet med en vass kniv. Blanda samman soja, vin, vinäger, timjan, lagerblad, muskot, lök, morot och citron till marinaden.
Lägg ner köttet i en trång skål eller bunke. Häll på marinaden så att den täcker köttet och ställ det kallt i 2 dygn. Vänd köttet ett par gånger under marineringen.
Torka av köttet och grilla det varsamt till önskad innertemperatur. Vid 60° är köttet medelstekt. Grilltiden är ca 10-15 minuter men varierar beroende på filéns tjocklek och temperaturen i grillen. Prova med köttermometer som du sticker in i filéns köttigaste del. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.

Visningar: 628
Inlagt 2014-05-02 08:19:50