Receptbeskrivning

Wienerschnitzel

Ingredienser för
4 st skivor kalvinnanlår, ca 600 g
1 salt
2 krm malen vitpeppar
2 st ägg
1 vetemjöl
1 dl ströbröd
matolja
4 st citronklyftor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
Hetta upp så mycket olja i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de den rätta blåsigheten. Servera dem alldeles nystekta.

Visningar: 217
Inlagt 2014-05-02 18:11:00