Receptbeskrivning
Beef jerky cowboy style
Ingredienser
för
1 kg lövbiff eller fransyska
1 dl worcestershiresås
2 tsk rökolja
1 tsk chiliflakes
tsk vitlökspulver
svartpeppar , grovmalen
marinad
1 dl kinesisk soya 1 dl worcestershiresås
2 tsk rökolja
1 tsk chiliflakes
tsk vitlökspulver
svartpeppar , grovmalen
Beskrivning
1. Banka ut lövbiffen eller skär köttet i lövtunna skivor, inte tjockare än ca 2 mm.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2. I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinad. Se till att all kött kommer åt marinaden. Täck med plastfolié och ställ in i kylskåpet i minst 12 timmar.
3. Ta upp köttet och lägg ut den på ugnsgaller, sätt in dem i mitten på ugnen i 75º i ca 6-8 timmar eller längre. De skall vara torra men lite sega. Låt dem kallna innan servering.
Kan förvaras i över en månad, på torr plats.
4. Går bra att göra med olika köttslag. Bytt ut soya och worcestershiresås mot teriyaki, eller blanda egen marinad.
________________________________________________
Recept och bild från kokaihop.se
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2. I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinad. Se till att all kött kommer åt marinaden. Täck med plastfolié och ställ in i kylskåpet i minst 12 timmar.
3. Ta upp köttet och lägg ut den på ugnsgaller, sätt in dem i mitten på ugnen i 75º i ca 6-8 timmar eller längre. De skall vara torra men lite sega. Låt dem kallna innan servering.
Kan förvaras i över en månad, på torr plats.
4. Går bra att göra med olika köttslag. Bytt ut soya och worcestershiresås mot teriyaki, eller blanda egen marinad.
________________________________________________
Recept och bild från kokaihop.se
Visningar: 957
Inlagt 2014-05-05 17:23:34

