Receptbeskrivning
Per Morbergs löksoppa
Ingredienser
för
10 st mindere lökar
1 morot
1 liter ört/grönsaksbuljong (buljongtärnin
1 lagerblad
1 nypa timjan eller kvist
1/2 dl torr sherry eller liknande
2 dl riven stark ost
50 g smör
4 skivor vitt bröd
1 morot
1 liter ört/grönsaksbuljong (buljongtärnin
1 lagerblad
1 nypa timjan eller kvist
1/2 dl torr sherry eller liknande
2 dl riven stark ost
50 g smör
4 skivor vitt bröd
Beskrivning
1. Skala moroten och lägg den hel i kastrullen med örtbuljongen.
2. Krydda buljongen med timjan och lagerbladet. LÃ¥t det koka en stund.
3. Strimla löken tunt och fräs i en tjockbottnad kastrull tills den blir glansig.
4. Slå i sherryn och buljongen. Låt koka sakta i 10-15 minuter.
5. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Ställ åt sidan en stund.
6. Skär det vita brödet i tärningar. Rosta i en stekpanna eller ugn tills dom blir knapriga.
7. Häll soppan i ugnsfasta skålar. Lägg i brödet och strö sist på med osten.
8. Gratinera i 275 gr, 5-8 minuter eller tills osten är gyllengul.
9. Servera med hackad persilja.
2. Krydda buljongen med timjan och lagerbladet. LÃ¥t det koka en stund.
3. Strimla löken tunt och fräs i en tjockbottnad kastrull tills den blir glansig.
4. Slå i sherryn och buljongen. Låt koka sakta i 10-15 minuter.
5. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Ställ åt sidan en stund.
6. Skär det vita brödet i tärningar. Rosta i en stekpanna eller ugn tills dom blir knapriga.
7. Häll soppan i ugnsfasta skålar. Lägg i brödet och strö sist på med osten.
8. Gratinera i 275 gr, 5-8 minuter eller tills osten är gyllengul.
9. Servera med hackad persilja.
Visningar: 542
Inlagt 2014-05-05 17:40:35

