Receptbeskrivning

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Ingredienser för
600 g lövbiff
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
1 st gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
till servering:
parmesanost


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.

2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.

3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.

Visningar: 231
Inlagt 2014-05-05 19:41:10