Receptbeskrivning

Potatisgratäng med persika & salami

Ingredienser för
1200 potatis
1 lök
1 mellangrädde
1 mjölk
2 oregano
1 tsk salt
svartpeppar
1 persikor
150 g salami salami
1 paprika
1 ost
svartpeppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär potatisen i skivor. Skala och hacka löken. Varva potatis och lök i en stor smord ugnssäker form.
Blanda grädde, mjölk, oregano, salt och peppar i en bunke. Häll gräddblandningen över potatisen. Grädda gratängen i 30 minuter.
Skär persikorna i bitar. Strimla salamin. Lägg persika, salami, grillad paprika och riven ost på gratängen. Strö på lite svartpeppar. Grädda gratängen i ytterligare 15 minuter. Servera med en fräsch sallad.

För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i salamikorven.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat, och ersätt mjölken med Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Kontrollera innehållet i korven. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.

Visningar: 562
Inlagt 2012-03-13 21:57:15