Receptbeskrivning
Rabarbercheesecake
Ingredienser
för
75 g smör
100 g sötmandel
175 g digestivekex
2 ägg
2 dl crème fraiche
500 g mascarponeost
500 g rabarber
1 dl råsocker
1 dl rödvinbärsgelé
mynta
100 g sötmandel
175 g digestivekex
2 ägg
2 dl crème fraiche
500 g mascarponeost
500 g rabarber
1 dl råsocker
1 dl rödvinbärsgelé
mynta
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kex och mandlar i en matberedare. Smält smöret och blanda med kex- och mandelsmulorna. Tryck ut smulorna i bottnen på en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. 2. Kräm: Blanda mascarpone, crème fraiche, ägg och socker. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
3. Ansa rabarbern, halvera stängerna på längden om de är grova. Lägg rabarbern i en gryta och strö över sockret. Låt koka på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt den rinna av och lägg den sedan på hushållspapper så att saften försvinner. Lägg rabarberstängerna på den nygräddade kakan. Låt kakan kallna. 4. Smält gelén och pensla på kakan. Skär bitar och garnera med mynta.
3. Ansa rabarbern, halvera stängerna på längden om de är grova. Lägg rabarbern i en gryta och strö över sockret. Låt koka på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt den rinna av och lägg den sedan på hushållspapper så att saften försvinner. Lägg rabarberstängerna på den nygräddade kakan. Låt kakan kallna. 4. Smält gelén och pensla på kakan. Skär bitar och garnera med mynta.
Visningar: 373
Inlagt 2014-05-08 06:18:36






20 min