Receptbeskrivning

Wasabirulle à la Erik

Ingredienser för
1 st stor purjolök
1 st rödlök
200 g philadelphiaost
200 g mascarpone
1 färsk persilja
1 färsk dill
1 tsk timjan
100 g wasabi
200 g kallrökt lax
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 krm salt
0.5 svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär bort de gröna delarna och rotdelen av purjolöken. Snitta försiktigt längs med purjon så att man får hela "blad".
Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull (så att purjon kan stoppas ner utan att brytas). Låt koka i ca 1 min och snabbkyl purjon i iskallt vatten.
Bred ut purjobladen om lott i trådriktningen på en plastfilm. Finhacka rödlöken och finstrimla laxen.
Vispa lika delar mascarpone och philadelphiaost till lämplig konsistens.
Tillsätt rödlöken timjan, dill, persilja, salt och peppar. Tillsätt wasabi, smaka av tills det "biter". Bred ut den smakfulla blandningen på purjobladen och rulla försiktigt med hjälp av plastfolien in blandningen till en rulle. Skär sedan med en (skarp) kniv till ca 5 cm snittar.
Rör ihop olja, vinäger, honung och smaka av med salt och svartpeppar. Droppa dressingen över purjosnittarna. Ett tunt krispigt knäckebröd passar bra till.

Visningar: 505
Inlagt 2014-05-14 10:04:13